Aanbevolen activiteiten

Binnen en buitenspeelplein Planet Kids

Kids is een binnen- en buitenspeelplein met een trapautocircuit, springkasteel, elektrische auto's en een interne structuur van 4 verdiepingen Aparte babyruimtes Terwijl de kinderen zich vermaken, kunnen de ouders een hapje eten. (tijdschriften en gezelschapsspelen beschikbaar) Diverse feesten waaronder: verjaardagen, familiefeesten, bedrijfsfeesten, St. Niklaas, zaalverhuur, fuiven...

Lezen en voorlezen met kinderen in Brussel

Een voorleesuurtje dat zo plezant is dat het twee uur duurt. Alle ketjes zijn welkom, reserveren is niet nodig. Kleine oortjes of al groot genoeg om zelf te lezen: alle kinderen houden van voorlezen. Gesmaakte verhalen kunnen direct uitgeleend worden zodat het plezier thuis verder gaat. Zorg dat je erbij bent!

Jeugdatelier Creakids in Brussel

Het gemeenschapscentrum Everna stelt u voor elke woensdag een jeugd creative atelier voor kinderen vanaf 6 jaar.
"Dit is een atelier voor kinderen die graag knutselen met een hoofd vol fantasie. Werk je graag met gips, klei, papier of penseel? Hier kan je al je creativiteit gebruiken!".

Uit met kinderen naar de Planetarium

Earth, Moon & Sun - vanaf 6 jaar - zaterdag, zondag, feestdagen en in schoolvakanties om 11.30u - Duur: 40 min.
"In deze planetariumfilm onderzoeken we de relatie tussen de Aarde, de Maan en de Zon. We krijgen hierbij de hulp van Coyote, een grappig personage uit de mythologische Indianenverhalen.
Coyote heeft een paar eigenaardige denkbeelden over onze planeet en haar naaste buren in de ruimte. Zijn bizarre ideeën laten de kijker nadenken over hoe Aarde, Maan en Zon als één systeem samenwerken. We gebruiken de oude verhalen van de Indianen om het verschil tussen mythe en wetenschap te duiden.
Ontdek waarom de Zon opkomt en ondergaat en leer de basis van kernfusie en zonne-energie kennen. Onderzoek de baan van de Maan, haar kraters, de maanfasen en de zons- en maansverduisteringen.
De film belicht ook de ruimtevaart in het verleden én in de toekomst, wanneer we weer naar de Maan en zelfs nog verder zullen reizen.
"Earth, Moon and Sun" is een verhelderende planetariumfilm voor kinderen en jongeren, maar ook het grote publiek zal het herontdekken van de wetenschap achter de mythes kunnen smaken".

Violent Universe - vanaf 8 jaar - op woensdagen, zaterdagen, zondagen, feestdagen en tijdens de schoolvakanties om 15u - Duur: 40 min.
"Een voorstelling vol razernij! De nieuwe indrukwekkende 360° projectie van het Planetarium stort u midden tussen ontploffende sterren, botsende sterrenstelsels en allesvernietigende asteroïden. Het leven in het heelal is alles behalve een rustig voortkabbelende rivier... Bereid je voor om omver geblazen te worden!".

Kinderactiviteiten in brussel

Kinderactiviteiten in Brussel, activiteiten met peuters, familie uitstapjes, museum voor kinderen in Brussel. Kids agenda. Brussel in maart : Jeugdboekenfeest in de openbare Bibliotheek.
Voor peuters vanaf 6 maanden tot 3 jaar en hun ouders , het zwembad Poseidon in Sint-Lambrechts-Woluwe organiseert elke zaterdag vanaf 9u15, babyzwemmen zonder afspraak.
Het Planetarium van Brussel stelt voor een uitzonderlijk kleuterprogramma voor kinderen vanaf 4 jaar. Een verhaaltje van 30 minuten over de zon en de planeet onder een fonkelende sterrenhemel. Elke zaterdag en zondag om 10u30. Audiogids in Nederlands, Frans en Engels.
Voor kinderen vanaf 6/8 jaar is er een anderen show "Earth, Moon en Zon". In deze planetariumfilm onderzoeken jullie de relatie tussen de Aarde, de Maan en de Zon met de hulp van Coyote, een grappig personage uit de mythologische Indianenverhalen. Elke zaterdag en zondag om 11u30.
Jeugd en Muziek stelt voor muzikale workshop voor kinderen vanaf 6 jaar tot 12 jaar. Een klankkleurenateliers in GC Nekkersdal met een creatieve en muzikale ontdekkingstocht.
Voor kinderen vanaf 7 jaar, het avontuur van de Betovering (betovering.be): een magisch avonturenspel in een fabelachtige middeleeuwse sfeer, waarin pret, pienterheid en team spirit de hoofdrol spelen. Zaterdag en zondag van 13 tot 17u

Ijsbaan in Leuven

Ontdek de IJsbaan Leuven, de enige ijsbaan in België die het hele jaar door geopend is! De ijsbaan organiseert ook verjaardagsfeestjes voor kinderen, discoschaatsen, fun hockey, en schaatslessen vanaf 4 jaar.
Een gezellig familie uitstapje!