Archief vorige activiteiten

Activiteiten voor kinderen tijdens Paasvakantie 2015 in Brussel

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

Tijdens de paasvakantie, geniet van binnen en buitenactiviteiten in Brussel.
In deze eerste dagen van de lente, en als het weer het toelaat, bieden wij u

 een wandeling in de natuur met pony. Activiteit zelfs voor de jongste (van 2 tot 12 jaar), een paar pony's wachten op u in Woluwe voor een 40 minuten lopen. Een echt plezier voor de kinderen en de ouders .... Poneypleasure Asbl in het park Crousse - Bosstraat 11 - 1150 Brussel - reservatie 0474/55.63.93 - elke dag van 11u tot 16u - 12,50€/kind/wandeling - MP Mag familiekaart 2015/2016 : 10€/kind/wandeling

  Paaseierenjacht! Zaterdag 4 april van 10.30 tot 12u in het Garcetpark in Jette ( inschrijving 02/423.13.02). Zondag 5 april om 15u in Wolvendaalpark in Ukkel (geen inschrijving). Zondag 5 april om 10u30 in Elisabethpark in Koekelberg (geen inschrijving). Maandag 6 april om 10u in het Park Jourdain in Kraainem (geen inschrijving).

Kleine kindje vanaf 3 jaar genieten van

Kindermuseum in Elsene een de nieuwe tentoonstelling "De verwondering"

Buitenspeeldag 2015 in Brussel

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

Op verschillende locaties in Schaarbeek worden allerlei spelletjes en activiteiten aangeboden voor Buitenspeeldag. Op pleintjes, in parken, deze dag staat in het teken van buiten spelen!
Je kan onder andere gaan spelen in het parkje van Hamoir, in de Noordwijk (Groenstraat en ABC huis) of in de Grote Bosstraat.
Op het programma in het parkje van Hamoir: Hip hop, schilderen op muziek, shminkstand, kamishibai verhaaltjes, zaai-atelier en sport en spel voor groot en klein.

Sportactiviteiten voor peuters

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

Het sportaanbod richt zich tot verschillende leeftijden. Voor de kleuters van 3 tot 5 jaar ligt de nadruk op activiteiten waarbij ze op een speelse manier beter leren bewegen. Hun psychomotorische, cognitieve en fysieke vaardigheden worden versterkt. Vanaf 6 jaar maken de kinderen en jongeren gedurende periodes van 4 weken telkens uitgebreid kennis met een nieuwe sport.

Familie activiteiten in Brussel

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

Elke zaterdag vanaf 11 Oktober tot 20 December 2014 stelt Gemeenschapscentrum Den Dam voor knuffelturnen activiteiten. Ouders en kinderen of kleinkind genieten, voelen, ontspannen en beleven, dat is knuffelturnen. Dankzij de ontspannings- en bewegingsoefeningen stimuleer je de motoriek van de peuters. De nadruk ligt evenveel op het knuffelen als op het turnen.
© knuffelturnvriendjes

De schatten van vlieg in Brussel

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

Uit met vlieg bied u aan tijdens schoolvakantie zijn nieuwe spel : Schatten van vlieg. Vlieg verstopt deze zomer meer dan 200 schatkisten in musea, kastelen, bibliotheken, ... . Ontdek in de schatkist het bouwplan met unieke code en doe mee met de wedstrijd. Ga op Schattenjacht!

Bruksellive Festival 2014

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

Bruksellive Festival organiseert zijn musiekfestival zaterdag 26 juli 2014 vanaf 15u in het Osseghempark dichtbij Atomium. Een gratis jongerenfestival met concerten en animatie voor kinderen.

Het Salon du chocolat in Brussel

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

Het Salon du Chocolat organiseert haar eerste Belgische editie van 7 tem 9 februari 2014 in Brussel op meer dan 4000m².
Tentoonstellingen, demonstraties, workshops voor kinderen, parades en modeshow van jurken in chocolade!

Muzikale activiteit voor peuteurs

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

GC De Kriekelaar in Schaarbeek stelt voor elke zaterdag een muzikale activiteit voor peuteurs van 2,5 jaar tot 3,5 jaar. Een reeks van 10 creatieve atelier waar kleuters (en hun ouders) aan de slag met muziek door middel van een verhaal gaan.
"Samen met een professionele muziekanimator stap je een verhaal in en ontdek je liedjes, melodietjes, ritmes, klanken en geluiden. Tekeningen worden geluiden en klanken, geluiden en klanken worden tekeningen. Speelgoed en alledaagse voorwerpen worden gebruikt als instrumenten of als speelmethode. Samen met je mama of papa speel en luister je en ontdek je een wondere wereld van geluid en klank".
Vanaf 18 januari tot 29 maart 2014.

Kleutersport in Brussel

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

Het gemeenschapscentrum Op Weule in Sint-Lambrechts-Woluwe stelt u voor elke woensdag sport activiteiten voor kinderen vanaf 1ste kleuterklas.
"Kleuters ontwikkelen hun lichaam en geest. Ze spelen, ravotten, springen, rennen, vallen en staan op ... en ze amuseren zich! Ideaal voor sportieve en creatieve kleuters!".
Vanaf 19 februari 2014 tot 25 juni 2014 : niet tijdens schoolvakanties en niet op 30 april en 28 mei.
© ow

Activiteiten voor kleuters in Brussel

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

Elke woensdag vanaf 15 januari organiseert GC Nekkersdael een sportive activiteit voor kleuters. Bewegen, springen, creëren en fantaseren. Ga mee en ontdek elke week een nieuw avontuur...
copyright foto © Nekkersdal
Data: 15/01, 22/01, 05/02, 12/02, 19/02, 26/02, 12/03, 19/03, 26/03, 2/04

Lezingen voor peuters in Brussel

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

GC Nekkersdal stelt een ouder-kind moment voor met de nieuwe activiteit "boekje plezier". Vijf zaterdagen werken ze met de allerkleinsten (en de ouder) rond boekjes. Elke twee weken, een nieuw avontuur. Chantal leest voor uit een boekje, daarna bewegen ze, maken jullie muziek, spelen jullie...

copyright foto © Nekkersdal

Activiteiten voor kinderen met Animazaterdag

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

The Snowman and the Snowdog : animatie films zonder dialoog
Dit programma biedt twee prachtige gloednieuwe films aan : The Snowman and the Snowdog, een vervolg op Dianne Jackson’s fabelachtige The Snowman dat een bewerking is van het boek van Raymond Briggs, een klassieker binnen de kinderliteratuur. In diezelfde lijn van zachtheid en subtiliteit schenken de Studio’s Aardman een nieuw leven aan dit magnifieke universum. Deze film werd voorafgegaan door Rabbit and Deer, een verhaal over tedere liefde dat prachtig tussen 2D en 3D schommelt.

Film om 14uur
Versnapering om 15uur
Workshop (vanaf 4 jaar) om 15u30 tot 17u

Lezingen voor kinderen in Brussel

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

De bibliotheek van Laeken organiseert lezingen voor kinderen.
Ze lezen met de Kinder- en Jeugdjury om de drie weken één tof boek en komen samen in de bib om erover te praten. Na 10 boeken kiezen jullie het mooiste boek uit.
1ste en 2e leerjaar: 14u - 15u
3de en 4de leerjaar: 15u - 16u
5e en 6e leerjaar: 16u - 17u

Activiteiten voor kinderen in de kinderboerderij van Jette

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

De kinderboerderij van Jette

Elke woensdag, vanaf 8 januari 2014 tot eind mei, kunnen nederlandstalige kinderen van 7 tot 12 jaar oud een atelier natuur ontdekken.
De kinderen leren nieuwe dingen aan en soms is het verbazingwekkend wat de kinderen tijdens het project (her) ontdekken met een natuurgids. Ontdekking van wilde planten en om met de planten te schilderen en zelf verf te maken, wol te kleuren, krijt te maken en ermee te koken. Dit zijn activiteiten die ook kinderen heel graag doen.
De kinderen beslissen zelf welke kruiden ze in hun kruidentuin willen en ze staan ook in voor het ondehoud ervan.

Activiteit voor peuters in brussel

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

Nest van Theater Der Spiegel

Theater De Spiegel stelt u voor een muzikale theatervoorstelling voor peuters "Nest".
In een groot gezellig rond ontdekken jullie een violiste en een zangeres voor een muzikaal verhaal. Samen met de allerjongsten (6 maand - 3 jaar) zoeken ze de veilige nestwarmte op om hun ei uit te broeden, te dromen van eenden en te kwetteren als vogels.
Ze leren vallen, opstaan en weer uit te vliegen.

Buggyparking, verzorgingskussen en potjes zijn aanwezig.
copyright photo : Marion-Kahane

Theater voor kinderen : de sneeuwman

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

De Muntpunt slelt u voor een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar "de sneeuwman".

‘De sneeuwman’ is een prachtig eenvoudig verhaal. Het doet je verdwijnen in een luchtbel van fantasie en geeft koude winterdagen iets gezelligs. Vuurkorven en fascinerende locaties, buiten in de sneeuw, maken het plaatje compleet. Dit is luistertheater voor jong en oud en al wie graag luistert. Muziek en verhaal brengen de magie, je fantasie doet de rest.

Theater voor kinderen met “le rossignol” in Brussel

Dit activiteit is niet meer beschikbaar

De stad Brussel stelt voor een poppentheater "le rossignol" (in frans) voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het verhaal van de keizer van China, een geraffineerd man die zich graag met kunst omringt, hoort op een dag spreken over de nachtegaal, een vogel waarvan hij het bestaan nog niet kende. Een buitengewoon goed zanger, wordt gezegd.
De keizer is nieuwsgierig en kan niet wachten om de nachtegaal te horen en te zien. Hij eist dat men die bijzondere vogel onmiddellijk naar hem toebrengt. De kamerheer, die met de opdracht wordt belast, roept de hulp in van iedereen, van de hoogste ambtsdragers tot de laagste dienaars …

Een initiatief van Karine LALIEUX, Schepen voor Cultuur van de Stad Brussel.