Museums voor kinderen in Brussel

Het kindermuseum

Vlakbij het park Jadot en zijn speeltuin in Elsene, het kindermuseum verwelkomt kinderen en volwassenen in een gezellige gebouw. Het kindermuseum is vooral een speelplaats om de wereld te ontdekken . Kinderen kunnen met de workhops zelf experimenteren . In dit kleine koninkrijk voor kinderen, kunnen jullie de tentoonstelling "1001 lichtpuntjes" ontdekken.

Op 3 verdiepingen en meer dan 600 m², de tentoonstelling met alle houten spellen, nodigt jonge ontdekkingsreizigers aan een parcours met kleine experimenten voor kinderen vanaf 5jaar. Ontdekt de activiteiten : "het labyrint", "de vissershaven", "de kinderen van de wereld", "de gezinssupermarkt", "de levensloop", "artistenatelier".

Het Museum beperkt de ingang aan 250 bezoekers per dag (reserveren is niet mogelijk ).

Tijdens schoolvakanties en slecht weer, het is dus belangrijk vroeger komen. Elektronische betalingen worden niet geaccepteerd. Sommige workshops worden op vaste tijden gegeven en het aantal plaatsen is beperkt.

Openingsuren : schoolperiode: woensdag, zaterdag en zondag van 14:30 tot 17u
tijdens de schoolvakanties: maandag tot zondag van 14:30 tot 17u

Het Kindermuseum : Burgemeesterstraat 15 te 1050 Brussel - 02/640.01.07

Het Kindermuseum zal gesloten zijn vanaf 1ste mei tot en met einde september 2014 voor de werkzaamheden van de nieuwe tentoonstelling.